Yaşam

Ege Üniversitesi, Başarılı Türk Akademisyenleri Yurt Dışında Ağırlamaya Devam Ediyor

AB’ye misafir bilim insanı olarak gelen Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı, deneyimlerini Egelilerle paylaştı

Uluslararasılaşma misyonuyla çeşitli ülkelerdeki üniversitelerle iş birliği ağını genişleten Ege Üniversitesi, ortak projeler kapsamında yurt dışında görev yapan yetenekli Türk akademisyenleri ağırlamaya devam ediyor. Forsyth Enstitüsü Harvard Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Alpdoğan Kantarcı, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) bünyesinde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları tarafından yürütülen “2221 Bilim İnsanı veya Misafir veya Sabbatical Destek Programı” kapsamında konuk akademisyen olarak görev yapmaktadır.

ARGERFAR Direktörü Doç. İskender İnce ve Egeli bilim insanları, Rektör Prof.Dr. ile birlikte Necdet Budak’ı makamında ziyaret eden Prof. prof. Kantarcı’yı Ege Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı hocamız ile mevcut ve gelecekteki işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Öğretmenimiz ayrıca periodontitis deney hayvanı modeli geliştirme konusunda araştırmacılarımızla birlikte ARGEFAR’da uygulamalar gerçekleştirdi. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimizle bir toplantıya gelerek deneyimlerini paylaştı. Ege Üniversitesi olarak uluslararasılaşma alanındaki çalışmalarımıza her zaman yenilerini ekleyerek dünyaya açılmaya devam edeceğiz.”

Deneyimlerini Egeli akademisyenlerle paylaştı

prof. Kantarcı’nın Ege Üniversitesi’nde kaldığı süre boyunca birçok etkinliğe katıldığını belirten ARGEFAR Direktörü Doç. İskender İnce, “Prof. Dr. Kantarcı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde düzenlenen Periodontoloji Sempozyumu’nda ‘Periyodontal Dokularda Yaşlanma Değişiklikleri ve Sistemik Hastalıklar’ başlıklı bir sunum yaptı. Daha sonra ARGEFAR’ın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Diş Hekimliğinde Disiplinlerarası Yaklaşımlar ve İşbirliği Çalıştayı’na katıldı. prof. Dr. Tartı; Diş Hekimliği, Kimya, Biyoloji ve Eczacılık alanlarından doçentlerimizle multidisipliner bir yaklaşımla yeni işlerin ve dozaj formlarının tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları, yeni fikir ve işbirlikleri oluşturmak üzere interaktif bir toplantı gerçekleştirdi.

Çok disiplinli uluslararası projeler

ARGEFAR’ın uluslararası iş birliği projelerine değinen Doç. İnce, “Merkezimizde uluslararası işbirliği projeleri kapsamında Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü tarafından desteklenen iki proje yürütülüyor. Proje ekibinde Diş Hekimliği, Eczacılık ve Kimya alanlarından hocalarımız var. Multidisipliner bir yaklaşımla periodontitis tedavisinde lokal olarak uygulanacak kombine artefaktlar içeren prototip artefaktlar geliştirerek in vitro ve in vivo olarak incelemeyi amaçlıyoruz. Prototip çalışmasının geliştirme, karakterizasyon ve kalite kontrol çalışmaları ARGEFAR’da, in vivo etkinlik çalışmaları ise The Forsyth Institute Harvard School of Dental Medicine’de deneysel hayvan modeli üzerinde gerçekleştirilecek. Uluslararası işbirliği projeleri kapsamında desteklenen projelerden ilkinde prototip çalışması geliştirildi. Projeden elde edilen verilerle patent başvurusu ve yayın hazırlanır. Bu aşamada ikinci projenin ön çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu