Teknoloji

TahtApp kullanan Zenan Alsaç karnesini aldı

Türk Telekom sağladığı imkanları değerlendirmek için çalışmalarına devam etmektedir.

Türk Telekom’un Manyaksız Yaşama Derneği (EyDer) ile az gören çocuklar için hayata geçirdiği Gün Işığı Projesi, Avrupalı ​​az gören akranlarıyla aynı sınıflarda eğitim almayı kolaylaştıran teknolojilere odaklanıyor.

Proje kapsamında Türk Telekom Ar-Ge grubu tarafından geliştirilen TahtApp uygulaması ile Günışığı çocukları tabletlerinden aynı anda hem dersi dinleyebiliyor hem de tahtayı takip edebiliyor.

Güvercintepe Ortaokulu öğrencilerinden yüzde 10 gören güneş ışığı çocuğu Zenan Alsaç, 2019 yılında tanıştığı TahtApp uygulaması ile daha önce tahtada takip etmekte zorlandığı metinleri artık kolayca takip edebiliyor.

TahtApp uygulaması, okuma ve ışık algısında farklılıkların olduğu Günışığı son sınıf dersini takip etmeyi kolaylaştırıyor ve derslerden eşit şekilde faydalanmalarını sağlıyor. TahtApp, Günışığı Projesi’nin yeni döneminde 11 ilde 24 yeni kuruluş kurmayı hedefliyor.

Türk Telekom, 2014 yılında başlattığı Günışığı Projesi ile az görenlere yardımcı oluyor “erken müdahale eğitimi” ve sosyal hayata eşit hazırlıkları kolaylaştırır. Günışığı Projesi sayesinde 81 ilde 1000 az gören çocuk, arkadaşlarıyla bire bir eğitim alma şansı yakaladı.

Projenin 2018 yılında hayata geçirilmesi sonucunda “Okulumda Gün Işığı” ayağı sonucunda gün ışığı ihtiyaçları eğitimini alan eğitimcilere az gören eğitimi hakkında bilgi verilmesi üzerine 2018 yılından bu yana 5000 eğitimciye seminer verilmiştir. .

“Geleceği iyileştiren teknoloji yaklaşımımızla Türkiye’ye değer katmaya devam etmeyi teklif ediyoruz”

Zenan’ın okuldaki karne törenine katılan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Dijital dönüşümün ülkemizdeki lideri Türk Telekom olarak teknolojiden herkes için faydalanmak önceliğimizdir.”kullanılan kullanım.

Önal, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle bunları sorunsuza ve faydaya dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. “Güneş Işığı kapsamında bugün mühendislerimiz tarafından geliştirilen TahtApp’ı kullanan Zenan’ın karne heyecanı da mutluluğu ortadan kaldırıyor.”değerlendirmesini yaptı.

Önal, Türk Telekom geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendirirken, “değerli hissetmek”Görüşleriyle ilerlediklerini kaydetti ve görüşlerini kaydetti:

“Engelli çocukların hayata eşit erişimini sağlamak için destekleyici sivil toplumla iş birliği içinde rotamızı belirliyor ve bu göçmen projelerini hayata geçiriyoruz.

Çevrelerindeki az gören kişiler, sınıf ortamından ve ışıklandırmadan bağımsız olarak tahtada yazılanları tablete aktararak sınıf arkadaşlarıyla birlikte bir ortaokulda eğitim almalarını sağlar. Türk Telekom olarak geleceği uygun kılan teknoloji yaklaşımımızla Türkiye’ye değer katmaya devam etmeyi tercih ediyoruz.”

Her iki kardeş de TahtApp uygulamasıyla akranlarıyla birinci sınıf dersler aldı

Güvercintepe Ortaokulu’ndaki törende Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’dan karnesini alan Zenan Alsaç da tahtada yazılanları takip ederek derse daha fazla katılabileceğini belirtti.

Alsac, “Bu proje özgüvenimi artırdı. Benim gibi düşük bakış açısına sahip arkadaşımın evine de ışık tuttu. Sunlight Projesi’ne ve TahtApp’ı geliştiren Türk Telekom’a teşekkür ederim. bize bu fırsatla.”açıklama yaptı.

Geçen yıl TahtApp uygulamasını kullanarak bire bir okuldan mezun olan lise öğrencisi Zenan’ın kardeşi Nazlıcan Alsaç, “Ağabeyim gibi ben de Sunshine Project’e katıldım ve TahtApp dağıtımını çıkardım. Derslerimde çok faydasını gördüm.”dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu